Banány flambované calvadosem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 85 g Cukr třtinový
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Pomeranče
  • 4 ks Banány
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 3 polévková lžíce Calvados
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 73 mg
  • Draslík 929.1 mg
  • Vláknina 15226 mg
  • Vitamín A 15226 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kůru z poloviny pomeranče oloupeme a jemně nasekáme. Šťávu z obou pomerančů vymačkáme.

  • 2

    Oloupané banány podélně rozkrojíme a zprudka osmažíme na pánvi na 45g másla. Vyjmeme, přikryjeme a necháme na teplém místě.

  • 3

    Do pánve přidáme zbylé máslo, přisypeme cukr a za občasného míchání zahříváme. Přidáme limetkovou a pomerančovou šťávu a kůru a povaříme 2-3 minuty.

  • 4

    Nakonec přilijeme calvados, alkohol zapálíme a necháme vyhořet. Přidáme banány a ve šťávě je otočíme a prohřejeme.

  • 5

    Podáváme horké, ozdobené ušlehanou smetanou.

Komentáře k receptu