Flambované banány

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 45 g Máslo čerstvé
  • 5 g Skořice mletá
  • 60 ml Rum
  • 300 ml Zmrzlina vanilková
  • 4 ks Banány
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 46.5 mg
  • Draslík 871.2 mg
  • Vláknina 12777.5 mg
  • Vitamín A 12777.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo a cukr vložíme do pánve na smažení a mírně zahříváme, až se máslo a cukr rozpustí. Mícháme, aby se máslo spojilo s cukrem, a pak mícháme ještě dalších 5 minut.

  • 2

    Do karamelové směsi přimícháme skořici a přidáme banány. Smažíme je 3 minuty po každé straně, až jsou horké.

  • 3

    Na pánvi opatrně ohřejeme rum, sejmeme z hořáku a zapálíme. Hořící rum vlijeme na půlky banánů.

  • 4

    Když plameny zhasnou, přendáme banány s horkou omáčkou na talíře. Servírujeme s kopečky vanilkové zmrzliny.

Komentáře k receptu