Mrkvový hřbet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Mouka polohrubá
  • 300 g Mrkev kořen
  • 30 g Droždí
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 6 g Cukr krupice
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 24 ml Olej stolní
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 124 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 10.4 mg
  • Draslík 271.4 mg
  • Vláknina 13176.7 mg
  • Vitamín A 13176.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí rozdrolíme do trošky mléka. Smícháme mouku se solí, přidáme cukr, přilijeme mléko s droždím. Vmícháme máslo a zbytek mléka.

  • 2

    Ze vzniklé směsi vypracujeme tužší těsto.

  • 3

    Očištěnou a oloupanou mrkev nastrouháme a vmícháme do těsta. Necháme přikryté kynout na teplém místě. Vykynuté těsto přendáme do olejem vymazané formy na pečení. Pečeme při 205 °C cca 50 minut.

  • 4

    Upečený hřbet necháme vystydnout, poté vyklopíme z formy a krájíme na jednotlivé plátky.

Komentáře k receptu