Zapékaná tykev
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 817 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 19.3 mg
 - Draslík 693.8 mg
 - Vláknina 5887.3 mg
 - Vitamín A 5887.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.7 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tykev obrovskou oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na větší kousky. Máslo rozehřejeme a osmažíme na něm pokrájenou tykev a cibuli. Osolíme a opepříme, přidáme muškátový oříšek. Necháme smažit 20 minut, občas promícháme. Přilijeme vývar a vaříme dalších 15 minut.
 - 
                                2
Uvařenou tykev přendáme do zapékací mísy, vymazané máslem a zalijeme bešamelovou omáčkou. Pečeme 20 minut při 210 °C.