Terina s uzeného pstruha se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mrkev kořen
  • 200 g Mrkev kořen
  • 100 g Celer bulvový
  • 50 g Hrášek mražený
  • 200 g Celer bulvový
  • 100 g Pórek
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Libeček
  • 12 ks Pórek
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Cibule
  • 7 plátek Želatina
  • 6 plátek Pstruh
  • 5 dl Vývar zeleninový
  • 6 dl Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 870 kcal
  • Sacharidy 189 g
  • Tuky 179 g
  • Sodík 1192 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 184 g
  • Cholesterol 3.1 mg
  • Draslík 2516.5 mg
  • Vláknina 52990 mg
  • Vitamín A 52990 mg
  • Vitamín B6 2.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 153.4 mg
  • Vitamín E 11.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na tuto terinu potřebujeme 6 plátků uzeného pstruha (bez kostí), ze kterého stáhneme kůži a plátky odložíme.

  • 2

    Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme, omyjeme a dáme s rybí kůží do vody, přidáme 1 snítku libečku, 1 lžičku soli, očištěnou cibuli s pórkem a přibližně 45 minut vaříme. Část z této uvařené zeleniny (100g mrkve, 100g celeru, 100g pórku) pokrájíme na malé kostičky, které odložíme do mísy a přidáme k ní spařený zelený hrášek, který propláchneme čistou vodou.

  • 3

    Poté 12 kusů dlouhých omytých pórkových listů povaříme zvlášť v mírně osolené vodě jen 2-3 minuty, scedíme, dáme vychladit a osušíme je.

  • 4

    Zeleninový vývar přecedíme, dochutíme solí, cukrem a octem. Plátky želatiny dáme nabobtnat do vody, potom z nich vymačkáme vodu a rozpustíme v 500 ml teplého (ne vařícího) zeleninového vývaru. Když vývar trochu vychladne, odebereme 2 lžíce a přimícháme je k pokrájené zelenině.

  • 5

    Nádobu na zeleninovou terinu vyložíme potravinářskou fólií a poté listy pórku jeden vedle druhého klademe tak, aby přečnívaly přes okraj. Postupně budeme nádobu vrstvit. První bude vrstva plátků pstruha a pokrájená zelenina, vždy každou vrstvu zalijeme vývarem a necháme chvíli zatuhnout. Takto budeme pokračovat, až spotřebujeme všechny ingredience. Poslední vrstvu zakryjeme pórkovými listy, které přečnívaly přes okraj. Formu zakryjeme fólií a dáme přes noc do chladničky zatuhnout.

  • 9

Komentáře k receptu