Lososovo-avokádová terina se zázvorem a sezamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Losos obecný
  • 2 ks Avokádo
  • 1 ks Zázvor celý
  • 10 ks Cibulka jarní
  • 4 polévková lžíce Sezam - semena
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 52 mg
  • Draslík 1007.3 mg
  • Vláknina 18538 mg
  • Vitamín A 18538 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvou rybu zmrazíme a nakrájíme na tenké plátky. Avokádo oloupeme, nakrájíme rovněž na plátky.

  • 2

    Formu vyložíme fólií, navrstvíme lososa, avokádo a znovu lososa a fólií zakryjeme. Nahoru položíme servírovací mísu, formu obrátíme a terinu vyklopíme.

  • 3

    Dozdobíme tence nakrájenou cibulkou, pokapeme citronovou šťávou a posypeme sezamovými semínky.

  • 4

    Na talíře přidáme zázvor nakrájený na tenké proužky a podáváme.

Komentáře k receptu