Masová směs s paprikou a pomeranči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 100 g Klobása Chorizo
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.333333 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Paprika červená
  • 2 ks Petržel - nať
  • 1 ks Pomeranče
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 86 mg
  • Draslík 576.4 mg
  • Vláknina 4691.2 mg
  • Vitamín A 4691.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 95.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké proužky. Petrželovou nať najemno nasekáme.

  • 2

    Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostky, paprikovou klobásu na plátky. Klobásu a kuřecí maso promícháme v míse s paprikami a petrželkou.

  • 3

    Chemicky neošetřený pomeranč omyjeme, osušíme a nastrouháme jeho kůru, z poloviny pomeranče vylisujeme šťávu. Kůru i šťávu promícháme s dvěma lžícemi olivového oleje a touto směsí zalijeme směs masa a klobásy. Promícháme.

  • 4

    Masovou směs opékáme doměkka na pánvi na rozehřátém oleji 7-10 minut.

  • 5

    Před podáváním opepříme a osolíme. Podáváme horké.

Komentáře k receptu