Smaženice s opečenými žemlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Pažitka
  • 12 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 745.1 mg
  • Draslík 240.6 mg
  • Vláknina 177.4 mg
  • Vitamín A 177.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle nakrájíme na kostičky a na másle je dozlatova opečeme.

  • 2

    Opečené žemle zalijeme rozkvedlanými vejci a za mírného míchání necháme ztuhnout.

  • 3

    Nakonec pokrm posypeme jemně nasekanou pažitkou a bílým pepřem.

Komentáře k receptu