Kuřecí prsa na sherry s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Olivy nakládané
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 250 ml Sherry brandy
  • 120 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Oregano čerstvé
  • 3 špetka Pepř cayenský
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.27 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 735 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 664.7 mg
  • Vláknina 1457.1 mg
  • Vitamín A 1457.1 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Posypeme solí a pepřem a každý kousek obalíme hladkou moukou. Maso opékáme na rozehřátém olivovém oleji ze všech stran.

  • 2

    Opečené maso vyjmeme z pánve. Zbylý olej z pánve vylijeme, ale připečené zbytky masa neodstraňujeme. Do pánve nalijeme silný drůbeží vývar a sherry.

  • 3

    Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme do pánve. Oregano opláchneme, vodu z něj setřepeme, otrháme lístky a také nasypeme do sherry s vývarem. Zvolna omáčku dusíme tak, aby se odpařila asi 1/3 tekutiny. Poté do ní nasypeme kuřecí kousky a dusíme na mírném ohni ještě asi 10 minut. Občas promícháme.

  • 4

    Olivy nakrájíme na plátky a nasypeme k masu asi 5 minut před koncem dušení.

  • 5

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu