Mramorovaná vejce
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 12 g
- Sodík 182 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 490.7 mg
- Draslík 156 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vejce uvaříme na tvrdo. Skořápku lehce rozbijeme tak, aby popraskala na celém povrchu vejce, ale neloupeme. 
- 
                                2Vejce přendáme do nádoby s čajem a necháme 15 minut louhouvat. 
- 
                                3Poté vejce vyndáme, necháme okapat a zcela vystydnout. 
- 
                                4Po oloupání budou vejce na povrchu jemně mramorovaná. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        