Mramorovaná vejce natvrdo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 g Kurkuma
  • 80 g Majonéza
  • 10 g Čaj černý
  • 1400 ml Voda pitná
  • 8 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 165.5 mg
  • Vláknina 105.5 mg
  • Vitamín A 105.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme ve 400 ml vody natvrdo. Od doby, kdy začala voda vřít, vaříme 12 minut. Celá vejce zchladíme, poťukáváním o stůl necháme popraskat skořápku, ale nesmí se odlupovat.

  • 2

    Do jednoho litru vroucí vody vložíme 5 sáčků černého čaje a necháme půl hodiny louhovat. Do silného čaje ponoříme popraskaná vejce, vložíme do lednice a necháme 24 hodin barvit. Vejce opatrně oloupeme tak, že zachováme neporušenou blanku, protože ta je obarvená na mramorový vzor.

  • 3

    Vejce rozdělíme na talířky, doplníme majonézou, kterou jsme obarvili kurkumou, a podáváme.

Komentáře k receptu