Salát plněný makrelou a sýrem feta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Makrela - filety
  • 150 g Sýr Feta
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Salát hlávkový
  • 25 g Kapary
  • 50 ml Olej olivový
  • 4 ks Citrony
  • 10 ks Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 738 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 82.8 mg
  • Draslík 548.6 mg
  • Vláknina 11942.5 mg
  • Vitamín A 11942.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makrelu nakrájíme na úzké proužky, osolíme a opepříme. Na rozpáleném olivovém oleji makrelu osmažíme. Přidáme citronovou kůru z jednoho citronu, šťávu ze všech citronů a necháme několik minut povařit. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout.

  • 2

    Do směsi zamícháme nasekané kapary, rozdrobenou fetu a nasekanou bazalku. Salát rozdělíme na listy a ty plníme připravenou směsí.

Komentáře k receptu