Sladkokyselé sardinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Oříšky piniové
  • 50 g Cukr třtinový
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Salát hlávkový
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Hrozinky
  • 80 ml Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • 80 ml Víno červené
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 12 ks Sardinka obecná
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 757 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 493 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 318.7 mg
  • Vláknina 6001.5 mg
  • Vitamín A 6001.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sardinky vykucháme, odřízneme hlavu, vyjmeme páteř a rozložíme naplocho. Obalíme v mouce, osolíme a opepříme. Ve velké litinové pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje, při střední teplotě sardinky dozlatova a dokřupava opečeme, cca 7-10 minut. Necháme na papírové kuchyňské utěrce okapat.

  • 2

    Na oleji při střední teplotě dosklovata opečeme červenou cibuli nakrájenou na kolečka. Přidáme prolisovaný česnek, bobkové listy, rozinky, piniová semínka a drcené chillí papričky. Vše dobře promícháme, přidáme cukr, ocet a červené víno a krátce povaříme.

  • 3

    Tuto směs přelijeme přes sardinky a necháme v chladničce přikryté marinovat, dokud nevychladnou.

  • 4

    Podáváme odleželé při pokojové teplotě a podáváme na listech salátu.

Komentáře k receptu