Chlazená okurková polévka s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 250 g Jogurt bílý
  • 30 g Máta
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Kopr čerstvý
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1.2 kg Okurka salátová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1022 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 36.2 mg
  • Draslík 984.9 mg
  • Vláknina 6131.4 mg
  • Vitamín A 6131.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky oloupeme, podélně rozpůlíme, lžíci odstraníme seminka, nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Pyré smícháme s vývarem a jogurtem, nadrobno nasekaným koprem a mátou a dobře promícháme.

  • 2

    Ochutíme solí, pepřem, kmínem a cayenským pepřem a přikryté necháme minimálně 2 hodiny v chladničce.

  • 3

    Před podáváním vmícháme do polévky krevety, polévku rozdělíme do talířů. Šalotku nakrájíme nadrobno a před servírováním posypeme polévku. Podáváme dobře vychlazené.

Komentáře k receptu