Pečené sardinky s citronem a fenyklem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 203 mg
 - Bílkoviny 70 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 293.2 mg
 - Vláknina 5209.8 mg
 - Vitamín A 5209.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ryby očistíme, vykucháme, vykostíme a omyjeme. Omyté ryby dáme stranou okapat.
 - 
                                2
Očištěnou, omytou a osušenou hlízu fenyklu nakrájíme na tenké proužky a vložíme na dno zapékací mísy. Na fenykl naklademe sardinky, osolíme, opepříme, posypeme mletým kmínem, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem.
 - 
                                3
Sardinky pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 10 minut. Při pečení průběžně zaléváme vypečenou šťávou, případně podle potřeby trochou vody, aby se sardinky nevysušily.
 - 
                                4
Podáváme s plátky citronu.