Pečené sardinky ochucené

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Sardinka obecná
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Citrony
  • 6 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 541 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 74.8 mg
  • Vláknina 3015.8 mg
  • Vitamín A 3015.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a vykuchané sardinky vykostíme, omyjeme a podélně rozřízneme.

  • 2

    Oloupané stroužky česneku prolisujeme, čerstvou bazalku opláchneme, okapeme a nasekáme najemno. Obě přísady vmícháme do strouhanky.

  • 3

    Sardinky posypeme česnekovou strouhankou, pokapeme olejem a ochutíme solí. Vložíme je na plech a pečeme v troubě předehřáté na 175°C asi 15 minut.

  • 4

    Omytý a osušeý citron nakrájíme na kolečka a hotový pokrm jím zdobíme.

Komentáře k receptu