Těstoviny s mořským ďasem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sýr Gorgonzola
  • 120 g Brokolice
  • 350 g Mořský ďas
  • 400 g Těstoviny Fusilli
  • 125 ml Víno bílé
  • 225 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 785 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 439 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 106.5 mg
  • Draslík 478 mg
  • Vláknina 8304.8 mg
  • Vitamín A 8304.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě asi 2 minuty vaříme brokolici rozebranou na drobné růžičky. Poté brokolici vychladíme ve studené vodě. Ve velkém silnostěnném rendlíku na oleji, asi 5 minut za občasného míchání, smažíme nakrájené filety ďasa, kterého jsme zbavili kůže a utřený česnek. Maso osolíme, opepříme, přilijeme víno se smetanou a vaříme ještě dalších asi 5 minut. Když omáčka zhoustne, vmícháme do ní brokolici. Omáčku udržujeme na teple.

  • 2

    V mezičase, ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus, scedíme a přisypeme do rendlíku k rybě. Na závěr do směsi vmícháme gorgonzolu, kterou jsme nakrájeli na kousky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu