Nádivka do krůty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 80 g Strouhanka
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 60 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 761 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 567 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 49.4 mg
  • Draslík 774 mg
  • Vláknina 25500 mg
  • Vitamín A 25500 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vybereme čtyři velké cibule a pečeme je se slupkou nasucho v troubě asi 20 minut. Potom cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme posekanou cibuli, přidáme posekanou šalvěj a krátce podusíme. Pánev odstavíme, strouhanku namočíme v mléce a přidáme na pánev. Vše spolu dobře promícháme a do nádivky ještě zapracujeme trochu sádla. Vložíme do lednice uležet.

  • 3

    Použijeme jako nádivku do drůbeže.

Komentáře k receptu