Těstoviny se slávkami ve vinné omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Těstoviny Tagliatelle
  • 550 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 kg Mušle slávky
  • 5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1139 kcal
  • Sacharidy 115 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1652 mg
  • Bílkoviny 76 g
  • Uhlovodany 115 g
  • Cholesterol 164 mg
  • Draslík 1950.5 mg
  • Vláknina 14665 mg
  • Vitamín A 14665 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 92.6 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme slávky. Pečlivě vyčistíme lastury kartáčkem, odstraníme slávky s poškozenou lasturou a ty, které se při poklepu nezavřou.

  • 2

    Ve velkém hrnci svaříme bílé víno, dvě lžíce másla, nakrájenou cibuli, drobně posekaný česnek a bylinky. Když se směs začne vařit, zmírníme plamen, vložíme do ní slávky a ochutíme solí a pepřem. Vaříme pod pokličkou (občas hrncem potřeseme), dokud se slávky neotevřou. Poté mušle vybereme z vývaru, ty, které se neotevřely, nepoužijeme a většinu vyloupeme. Jen pár jich necháme na ozdobu.

  • 3

    V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, přecedíme a necháme na teple.

  • 4

    Vývar z mušlí přecedíme přes gázu, přidáme k němu zbylé máslo a zahříváme až do jeho rozpuštění.

  • 5

    Těstoviny rozdělíme do hlubokých talířů, přidáme k nim slávky a přilijeme omáčku a do každého talíře dáme pár nevyloupaných mušlí na ozdobu.

Komentáře k receptu