Pórkovo-sýrová polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 300 g Maso mleté - mix
  • 225 ml Víno bílé
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Vývar zeleninový
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 682 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 2.3 mg
  • Draslík 596.4 mg
  • Vláknina 10289.8 mg
  • Vitamín A 10289.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.2 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Pórek očistíme, důkladně omyjeme a také nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s pórkem na něm osmahneme. Potom přidáme mleté maso a vše osmažíme.

  • 2

    Směs osolíme, opepříme a 10 minut dusíme pod pokličkou. Přidáme bílé víno a zeleninový vývar a necháme projít varem.

  • 3

    Tavený sýr necháme za stálého míchání rozpustit v polévce. Na závěr polévku dochutíme solí a pepřem a podáváme.

Komentáře k receptu