Dušený hovězí jazyk

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Bramborová kaše
  • 400 g Hovězí jazyk
  • 5 g Tymián sušený
  • 60 g Karotka
  • 700 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1445 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 103.5 mg
  • Draslík 1614.4 mg
  • Vláknina 35030.8 mg
  • Vitamín A 35030.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jazyk dobře očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou. Vaříme hodinu a půl v osolené vodě s pepřem, bobkovým listem, tymiánem a cibulí.

  • 2

    Z uvařeného jazyku odstraníme kůžičku a celý vložíme do pekáčku.

  • 3

    Karotku a cibuli nakrájíme na kolečka, bylinky posekáme. Přisypeme do pekáčku, zalijeme hovězím vývarem, pekáček zakryjeme a dusíme v troubě 30 minut.

  • 4

    Hotový jazyk nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu