Espresso granita

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 300 ml Káva Espresso
  • 300 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 98 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 86.8 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mrazáku nastaveného na nízký stupeň dáme mrazuvzdorné misky nebo skleničky.

  • 2

    V kastrůlku na mírném ohni rozpustíme cukr s 300 ml vody, zvýšíme příkon tepla a povaříme 5 minut na sirup.

  • 3

    Sirup vlijeme do mělké mrazuvzdorné misky, vmícháme vanilkovou tresť, vychlazenou kávu a necháme vychladnout.

  • 4

    Potom misku vložíme do mrazáku a obsah každých 30 minut promícháme.

  • 5

    Celkem mrazíme 4 hodiny a necháme v mrazáku až do podávání.

Komentáře k receptu