Rybízová zmrzlina

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 200 g Rybíz červený
  • 30 ml Med včelí
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 168.5 mg
  • Draslík 133.5 mg
  • Vláknina 2886.7 mg
  • Vitamín A 2886.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybíz očistíme a omyjeme, prosírujeme přes síto. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií.

  • 2

    Žloutky smícháme s medem a vanilkovým cukrem. Vše vyšleháme ve vodní lázni do žluté pěny.

  • 3

    Bílky vyšleháme s cukrem do tuhého sněhu. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky.

  • 4

    Rybízový protlak vmícháme do žloutkové pěny, poté opatrně vmícháme sníh s bílků a šlehačku. Směs nalijeme do formy, překryjeme fólií a necháme v mrazáku ztuhnout do druhého dne.

  • 5

    Zmrzlinu podáváme nakrájenou na plátky.

Komentáře k receptu