Pečený rejnok s ementálem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 800 g Rejnok křídlo
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 ml Víno bílé
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 669 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 151.8 mg
  • Draslík 76.3 mg
  • Vláknina 1380.5 mg
  • Vitamín A 1380.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hluboké pánve vložíme rybu, víno, máslo, sekaný česnek, tymián, bobkový list, hřebíček, sůl, pepř a mouku. Přivedeme k varu a při mírné teplotě povaříme 5 minut.

  • 2

    Rybu vyjmeme a vložíme do vymazaného pekáčku. Vývar přecedíme a zredukujeme na polovinu. Omáčku přelijeme přes rybu, zasypeme sýrem a v troubě, předehřáté na 210 °C, zapečeme asi 10 minut.

Komentáře k receptu