Játrová rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Játra vepřová
  • 1 kávová lžička Sádlo škvařené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 0.5 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 76 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 138 mg
  • Draslík 97.2 mg
  • Vláknina 197.8 mg
  • Vitamín A 197.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce utřeme se sádlem a trochou strouhané housky. Mírně opepříme, přidáme špetku majoránky, česnek utřený se solí. Poté přidáme jemně namletá játra a přibližně 3 lžíce strouhané housky zvlhčené mastným vývarem.

  • 2

    Směs řádně rozmícháme a necháme chvíli odstát, musí zůstat řidší.

  • 3

    Směs stěrkou budeme protlačovat přes speciální síto nebo přes obrácené struhadlo.

Komentáře k receptu