Slezina na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 471 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0.7 mg
 - Draslík 176.1 mg
 - Vláknina 2593.2 mg
 - Vitamín A 2593.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.5 mg
 - Vitamín E 3.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slezinu opláchneme, odstraníme blánu, která ji pokrývá a nakrájíme ji na slabé plátky. Plátky sleziny smažíme v hrnci 5-6 minut na rozpáleném oleji.
 - 
                                2
Mezitím si připravíme zeleninu. Oloupeme cibuli a česnek, rozmixujeme rajče. K plátkům sleziny nalijeme víno, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, rozmixovaná rajčata, bobkový list, sůl, pepř a necháme vše 30 minut vařit na mírném ohni, dokud slezina není měkká. Podle potřeby při vaření podléváme vodou, ale v závěru musí být voda vyvařená a zbyde jen šťáva. Ihned podáváme s vhodnou přílohou.