Sardinky s grilovanou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Sardinka obecná
  • 150 g Paprika červená
  • 500 g Lilek
  • 20 g Petržel - nať
  • 10 g Cukr třtinový
  • 20 g Pažitka
  • 1 krajíc Chléb toastový
  • 20 ml Balsamico ocet
  • 20 ml Olej olivový
  • 1 ks Citrony
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 472.9 mg
  • Vláknina 13171 mg
  • Vitamín A 13171 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky nakrojíme na konci do křížku, odstraníme semínka a grilujeme pří 180 °C, až slupka zčerná. Necháme v mikrotenovém sáčku vychladnout, oloupeme a nakrájíme na širší proužky. Lilky podélně rozčtvrtíme, potřeme olivovým olejem a grilujeme po každé straně asi 15 minut.

  • 2

    Smícháme olivový olej, ocet, cukr, prolisovaný česnek a pažitku, dobře promícháme, osolíme a opepříme, ještě jednou zamícháme. Papriky a lilky v míse přelijeme dresinkem a znovu promícháme. Sardinky osolíme, rozložíme na olejem potřený plech, v mixéru rozdrtíme chléb, petržel, česnek a citronovou kůru, na každou sardinku položíme trochu této směsi a pečeme 10-15 minut. Na talíře rozdělíme papriky a lilky, na ně položíme upečené sardinky a podáváme.

Komentáře k receptu