Treska s krevetami a smetanou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 10 g Pažitka
  • 800 g Treska aljašská
  • 30 g Olej rostlinný
  • 40 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 600 ml Vývar rybí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1162 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 175.8 mg
  • Draslík 981.7 mg
  • Vláknina 1575 mg
  • Vitamín A 1575 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety kuchyňsky připravíme. Vývar uvedeme do varu a zredukujeme jej na 375 ml. Máslo rozpustíme a přidáme do něj nadrobno nasekaný česnek. Zaprášíme moukou a povaříme minutu, až vzkypí. Odstavíme ze zdroje tepla a pomalu vmícháme rybí vývar. Vrátíme zpět a stále mícháme, až se omáčka povaří a zhoustne, minutu provaříme. Odstavíme a vmícháme smetanu, okořeníme a necháme v teple. V pánvi zahřejeme trochu oleje a v něm filety při střední teplotě z obou stran opečeme, celkem asi 4 minuty, až je lze vidličkou lehce natrhat a položíme je na talíř. Do pánve vložíme krevety a 2-3 minuty je opékáme dorůžova. Do omáčky vmícháme pažitku a kopr; na ryby navrstvíme krevety a přelijeme omáčkou. Podáváme ozdobené pažitkou a snílkami kopru.

Komentáře k receptu