Tuňák s kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Kapary
  • 800 g Tuňák obecný
  • 5 g Koriandr mletý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 566 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 76 mg
  • Draslík 581.9 mg
  • Vláknina 962.5 mg
  • Vitamín A 962.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu olivového oleje dobře vyšleháme s citrónovou šťávou a směsí potřeme tuňákové steaky, které ještě osolíme, opepříme a okořeníme koriandrem. Přikryté necháme 10 minut odležet. V pánvi zahřejeme zbývající olivový olej a steaky na něm po obou stranách asi 4-5 minut opékáme, vyjmeme a uchováme v teple. Na pánvi ještě asi 3 minuty opečeme kapary, steaky jimi posypeme.

Komentáře k receptu