Penne s tuňákem, lilkem a kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Tuňák obecný
  • 350 g Těstoviny Penne
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kapary sterilované
  • 1 ks Lilek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Bazalka
  • 5 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 403 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 14.3 mg
  • Draslík 244.4 mg
  • Vláknina 4673.8 mg
  • Vitamín A 4673.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kostičky pokrájený lilek vložíme do síta, posypeme lžičkou soli, promícháme a necháme 30 minut odležet. Lilek pustí vodu, potom ho v sítu osušíme utěrkou.

  • 2

    Čerstvého, na kostičky nakrájeného tuňáka osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej, zprudka na něm tuňáka opečeme (asi 10 vteřin na každé straně) a sundáme z pánve.

  • 3

    Ve velkém rnci uvaříme těstoviny Penne v osolené vodě 10 - 12 minut al dente, hotové těstoviny zcedíme, vyklopíme do mísy.

  • 4

    Během doby, co se vaří Penne, v uvolněné pánvi rozpálíme olej a restujeme na něm asi 8 minut lilek do zlatova. Do lilku vmícháme rajčatovou omáčku s kapary (opláchnuté studenou vodou a okapané). Směsí zalijeme těstoviny, vše promícháme, přidáme tuňáka, osolíme, opepříme, posypeme nadrobno rozkrájenou bazalkou, pokapeme olejem a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu