Cikánská hovězí roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 275 g Cibule
  • 75 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 75 g Salám jemný
  • 75 g Slanina vepřová
  • 30 g Vejce slepičí
  • 30 g Sůl
  • 120 g Tuk
  • 1.5 g Pepř černý mletý
  • 75 g Hovězí výřez
  • 150 g Vepřový výřez
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 150 g Paprikové lusky čerstvé
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 900 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1392 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 91.7 mg
  • Draslík 201.5 mg
  • Vláknina 3320.5 mg
  • Vitamín A 3320.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme, osušíme rozkrojíme na pláty a doširoka je rozklepeme.

  • 2

    Hovězí a vepřový výřez umeleme, přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme kapii nakrájenou na kostičky, hrášek a promícháme.

  • 3

    Směsí potřeme pláty masa, na mleté maso rozložíme slaninu nakrájenou na nudličky, oloupaný salám a třetinu dávky oloupané cibule, kterou jsme nakrájeli na kolečka.

  • 4

    Maso zavineme, převážeme provázkem nebo nití, opečeme v části tuku a vyjmeme.

  • 5

    V tuku od opékání dorůžova osmažíme zbylou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme a přilijeme část vody.

  • 6

    Do základu vložíme připravené rolády a dusíme je pod poklicí doměkka. Během dušení maso obracíme a doléváme teplou vodou.

  • 7

    Měkké maso vyjmeme a zbavíme nití. Vydusíme šťávu na tuk, přidáme prosátou mouku, osmahneme, přidáme pepř, zalijeme vodou a rozmícháme. Podle potřeby přisolíme a nejméně 20 minut vaříme.

  • 8

    Nakonec šťávu procedíme.

Komentáře k receptu