Tuňák v sezamová krustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sezam - semena
  • 500 g Tuňák obecný
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 100 g Rajčata Cherry
  • 60 ml Balsamico ocet
  • 60 ml Olej olivový
  • 6 ml Olej stolní
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 ks Salát hlávkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 53.4 mg
  • Draslík 560.8 mg
  • Vláknina 8340 mg
  • Vitamín A 8340 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filet z tuňáka omyjeme, osušíme a nakrájíme na pruhy široké asi 2 cm, bílek nasleháme, rybí proužky jím potřeme a obalíme je v sezamových semínkách.

  • 2

    V salátové míse připravíme z olivového oleje, octa, soli a pepře zálivku a přidáme natrhané salátové listy.

  • 3

    Proužky ryby osmažíme na předehřáté pánvi z každé strany asi 15-20 sekund. Vyjmeme z oleje a necháme okapat na talíři vyloženém papírovou utěrkou.

  • 4

    Salát v míse promícháme se zálivkou, rozdělíme na talíře, ozdobíme parmazánem, bylinkami a cherry rajčátky a na závěr nahoru položíme vlažné kousky ryby.

Komentáře k receptu