Polévka z rajčatového protlaku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 150 g Rýže dušená
  • 1000 ml Hovězí vývar základní
  • 250 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 173 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 858 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 8.8 mg
  • Draslík 185.5 mg
  • Vláknina 1037.3 mg
  • Vitamín A 1037.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vývar, přilijeme rajčatový protlak, osolíme a opepříme podle chuti, přisypeme dušenou rýži a povaříme 5 minut.

  • 2

    Do talířů nasypeme strouhaný sýr, zalijeme horkou polévkou. Porce polévky ozdobíme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu