Tygří krevety na špízu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Citronová tráva
  • 800 g Krevety tygří - loupané
  • 400 g Chřest bílý
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 g Cukr krupice
  • 150 g Chutney mangové
  • 150 g Chilli omáčka
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 ml Olej olivový
  • 20 ml Víno rýžové čínské
  • 30 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1137 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 216 mg
  • Draslík 499.8 mg
  • Vláknina 5727.5 mg
  • Vitamín A 5727.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravené tygří krevety po čtyřech navlékneme na podélně rozpůlené stonky citrónové trávy. Špízy krátce a prudce opečeme na oleji a osolíme je. Bílý chřest oloupeme a přibližně spodní třetinu odlomíme, ze zeleného chřestu odlomíme pouze tvrdší konečky. Chřest uvaříme v lehce osolené vodě se špetkou cukru a s máslem, poté jej podélně rozpůlíme. Svaříme mangové chutney a chilli omáčku. Důkladně metličkou promícháme sezamový olej, arašídový olej a saké a v zálivce marinujeme uvařený vlažný chřest. Poté jej rozdělíme na talíře, na něj položíme špízy s krevetami, ozdobíme omáčkou a koriandrem.

Komentáře k receptu