Kořeněné švestky v anglické slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2220 kcal
 - Sacharidy 516 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 500 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 516 g
 - Cholesterol 40.5 mg
 - Draslík 5941.7 mg
 - Vláknina 113854 mg
 - Vitamín A 113854 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce smícháme mangové čatní s hořčicí a cayenským pepřem. Směs podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Vypeckované švestky nařízneme a každou naplníme trochou připravené směsi. Plátky slaniny příčně rozpůlíme a obalíme do nich švestky. Upevníme párátkem.
 - 
                                3
Obalené švestky urovnáme na plech potřený olejem a pečeme asi 12 minut v silně vyhřáté troubě. V polovině pečení švestky obrátíme.
 - 
                                4
Krajíčky toastového chleba nasucho dozlatova opečeme. Z každého krajíčku vykrojíme formičkou 4 kolečka, potřeme je máslem, obložíme pečenými švestkami, lehce poprášíme cayenským pepřem.
 - 
                                5
Ihned podáváme.