Nákyp z tresky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Treska aljašská
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 350 g Brambory vařené
  • 10 g Hořčice Dijonská
  • 10 g Garam masala
  • 75 g Strouhanka
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Cibule
  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 30 g Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 953 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 94 mg
  • Draslík 1117.1 mg
  • Vláknina 5889.3 mg
  • Vitamín A 5889.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozehřejeme 30 g másla, dozlatova na něm opečeme na tenké plátky nakrájené a oloupané brambory, vyjmeme a necháme stranou. Do pánve přidáme dalších 30 g másla, na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hořčici, garam masalu, lžíci kopru a strouhanku, vše za stálého míchání asi 1-2 minuty opékáme.

  • 2

    Zapékací formu vymažeme máslem, na dno položíme polovinu opečených brambor, na ně porce ryby a nahoru opět brambory. Horní vrstvu brambor osolíme a opepříme, navrch rozdělíme směs z pánve, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20-25 minut. Rozdělíme na předehřáté talíře, ozdobíme nasekaným koprem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu