Pizza s tuňákem a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 200 g Tuňák obecný
  • 50 g Petržel - nať
  • 200 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 25 g Cukr krupice
  • 30 g Droždí
  • 1000 g Špenát listový čerstvý
  • 10 g Bazalka
  • 100 g Oříšky piniové
  • 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 ml Olej olivový
  • 430 ml Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 658 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 892 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 26.5 mg
  • Draslík 1040.6 mg
  • Vláknina 13194 mg
  • Vitamín A 13194 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.2 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto na pizzu:

  • 2

    Z cukru, droždí a 90 ml vody necháme vzejít kvásek.

  • 3

    Mouku smícháme se solí, zbytkem vody, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

  • 4

    Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

  • 5

    Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.

  • 6

    Takto připravené těsto zdobíme dle receptur, pečeme na olejem vymazaném plechu, podsypané kukuřičnou moukou.

  • 7

    Mezitím připravíme náplň. Špenát krátce spaříme a osolíme, necháme okapat a nahrubo překrájíme. Na 4 lžících oleje zesklovatíme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme špenát, ochutíme solí a pepřem. Touto směsí poklademe vykynuté těsto, rozdělíme na něj tuňáka, na proužky nakrájenou bazalku a ochutíme solí a pepřem. Vše posypeme parmezánem a piniovými oříšky, pokapeme zbývajícím olejem. Pizzu pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při 250 °C.

Komentáře k receptu