Omeleta s ančovičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 50 g Strouhanka
  • 50 g Ančovičky konzervované
  • 50 ml Olej olivový
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1196 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 501.3 mg
  • Draslík 407.6 mg
  • Vláknina 2860 mg
  • Vitamín A 2860 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stroužky česneku prolisujeme, petržel a ančovičky nadrobno nasekáme. Rajčata oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme semínek a zbytků po stopce, dužninu nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    V hrncí zahřejeme 2 lžíce olivového oleje, osmahneme na něm česnek, přidáme ančovičky a petržel, osmahneme, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a 15 minut dusíme při střední teplotě, poté odstavíme a necháme vychladnout.

  • 3

    V misce rozšleháme vejce, vmícháme rajčatovou hmotu a strouhanku, osolíme a opepříme. Na pánvi zahřejeme 2 lžíce oleje, vlijeme na něj vaječnou hmotu a mícháme, až hmota začne tuhnout. Potom prudce snížíme příkon tepla, měchačkou uvolníme omeletu od okrajů pánve a pánví lehce potřeseme, aby se uvolnila i dolní strana omelety. Když je omeleta z jedné strany upečená, pomocí druhé pánve nebo pokličky ji obrátíme a na zbývajícím oleji ji dopečeme i po druhé straně. Rozčtvrtíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu