Šlehaná treska

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Treska aljašská
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 564 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 266.7 mg
  • Draslík 248.6 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 158.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 150 °C. Filé nakrájíme na kousky, rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. Smícháme s vejci, žloutkem, mlékem a smetanou. Osolíme a vymícháme hladkou a tekutou směs.

  • 2

    Máslem vymažeme zapékací formičky, do kterých směs rozdělíme. Plníme asi do 3/4. Misky dáme do pekáčku s vařící vodou a vložíme do vyhřáté trouby. V této vodní lázni zapékáme 30 minut. Podáváme mírně nebo zcela vychladlé.

Komentáře k receptu