Řecká rajčatová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Cukr krupice
  • 120 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Polévkové koření Maggi
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 112.3 mg
  • Vláknina 4313 mg
  • Vitamín A 4313 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na rozpuštěném másle osmažíme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli, přilijeme vodu a 2 minuty povaříme.

  • 2

    Přidáme Maggi, celer a mrkev nakrájené na kostičky, rajčatový protlak a vaříme 10 minut na mírném ohni za občasného míchání. Vývar rozmixujeme, přidáme sůl, pepř, cukr a trochu smetany pro jemnou chuť.

  • 3

    Podáváme teplé s nasekanou čerstvou bazalkou.

Komentáře k receptu