Řecká rajčatová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Oregano sušené
  • 4 g Cukr krupice
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 969 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 983 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 575 mg
  • Vláknina 9583.5 mg
  • Vitamín A 9583.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, tymián, bobkový list, oregano, sůl, pepř a cukr a asi 1 minutu povaříme. Nakonec přidáme rozmixovaná rajčata a vaříme 20 minut. Můžeme použít na těstoviny nebo jako přílohu k masům.

Komentáře k receptu