Cikánské hovězí plátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 2920 g Brambory
  • 350 g Cibule
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Okurky nakládané
  • 100 g Slanina vepřová
  • 30 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1704 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 64.6 mg
  • Draslík 1321.4 mg
  • Vláknina 18315 mg
  • Vitamín A 18315 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso (nebo hovězí roštěnec) opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Plátky po obou stranách opečeme na polovině tuku.

  • 3

    Polovinu cibule nakrájíme na drobno, dorůžova osmahneme na tuku po plátkách, přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, podusíme a zalijeme teplou vodou.

  • 4

    Do základu přidáme maso a dusíme pod poklicí doměkka.

  • 5

    K poloměkkému masu přidáme oloupané a na kousky nakrájené brambory a krátce povaříme. Zahustíme zásmažkou připravenou ze zbývajícího tuku a z prosáté mouky. Za občasného promíchání dusíme doměkka, podle potřeby dosolíme.

  • 6

    Slaninu nakrájíme na drobno, roztavíme a dorůžova na ní osmažíme druhou polovinu cibule, kterou jsme nakrájeli na plátky.

  • 7

    Okurku nakrájíme na ozdobné vějířky.

  • 8

    Při podávání klademe do středu talíře dušené brambory, přes ně položíme plátek masa, přelijeme jej omáčkou, posypeme osmaženou cibulí se slaninou a nakonec pokrm ozdobíme okurkou.

Komentáře k receptu