Telecí kotlety smažené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 100 g Olej stolní
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Telecí kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1228 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 871 mg
  • Bílkoviny 166 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 718.5 mg
  • Draslík 2677.4 mg
  • Vláknina 3132.4 mg
  • Vitamín A 3132.4 mg
  • Vitamín B6 4.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.9 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso asi 2cm od konce oddělíme od kosti. Kotlety naklepeme, okraje nařízneme a obalujeme je a smažíme jako vídeňské řízky.

  • 2

    Tuk nesmí být příliš rozpálený, kotlety na propečení potřebují trochu víc času.

Komentáře k receptu