Provensálská zelenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 400 g Cuketa
  • 120 g Paprika červená
  • 5 g Provensálské koření
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 200 g Rajčata
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 898 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 508.6 mg
  • Vláknina 5685 mg
  • Vitamín A 5685 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zahřejeme olej, zesklovatíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme prolisovaný česnek, přidáme na kostičky nakrájené papriky a cukety a za stálého míchání osmahneme. Po několika minutách přidáme na kostičky nakrájená oloupaná rajčata bez semínek, osmahneme, přisypeme provensálské bylinky, osolíme a promícháme a další 2 minuty necháme při mírné teplotě dusit. Chceme-li, aby byla zelenina měkčí, přilijeme trochu vody a podusíme. Tekutinu vyvaříme, podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme posypané strouhaným parmazánem.

Komentáře k receptu