Bazalkovo-paprikové máslo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Paprika červená
  • 10 g Bazalka
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 54.6 mg
  • Vláknina 1320 mg
  • Vitamín A 1320 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriku očistíme, odstraníme semínka i bílé vnitřní části a nakrájíme ji na malé kostičky. Bazalkové lístky otrháme a nasekáme najemno, česnek oloupeme a prolisujeme. Všechny přísady vyšleháme s máslem a dochutíme solí a pepřem. Necháme asi hodinu v chladničce.

Komentáře k receptu