Špízy z mletého masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 30 g Anglická slanina
  • 10 g Olej stolní
  • 50 g Veka
  • 40 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 šálek Strouhanka
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 715 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 176.4 mg
  • Draslík 83.6 mg
  • Vláknina 517 mg
  • Vitamín A 517 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mleté maso, vaječné žloutky, škrobovou moučku (Solamyl), pepř, sůl, ušlehané bílky, nadrobno nakrájený sýr a veku namočenou v mléce. Ze směsi tvoříme kuličky, které obalíme ve strouhance.

  • 2

    Na špejle střídavě napichujeme připravené kuličky a kousky slaniny.

  • 3

    Špízy potřeme trochou oleje a grilujeme 10 minut za občasného otáčení.

Komentáře k receptu