Těstoviny se zeleninou ve smetanové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 g Těstoviny Fusilli
  • 220 g Chřest bílý
  • 120 g Hrášek mražený
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 120 g Hrášek
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Brokolice
  • 2 ks Cuketa
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 3 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • 5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 20.6 mg
  • Draslík 684.4 mg
  • Vláknina 18782.9 mg
  • Vitamín A 18782.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 138 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme je, vrátíme zpět do hrnce a udržujeme v teple.

  • 2

    Cukety pokrájené na plátky, cukrový hrášek, chřest a brokolici uvaříme v páře, až změknou. Rychle je zchladíme ve studené vodě, scedíme, necháme okapat a odložíme. Ve vroucí osolené vodě vaříme mražený hrášek. Po třech minutách jej zchladíme ve studené vodě, scedíme, necháme okapat a také odložíme.

  • 3

    V hrnci zahřejeme zeleninový vývar s máslem na mírnějším plameni. Kromě chřestu do vývaru přidáme všechnu odloženou zeleninu a velmi opatrně ji promícháme dřevěnými vařečkami. Poté vmícháme smetanu, okořeníme pepřem, strouhaným muškátovým oříškem a solí podle chuti.

  • 4

    Do mísy vsypeme těstoviny, vmícháme do nich posekanou petrželovou nať, vlijeme omáčku se zeleninou, ozdobíme strouhaným parmezánem, poklademe chřestem a hned podáváme.

Komentáře k receptu