Polévka z leča

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 g Brambory
  • 150 g Lečo sterilované
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 1200 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 špetka Kmín celý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1084 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 843.4 mg
  • Vláknina 7082.9 mg
  • Vitamín A 7082.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Nyní přidáme prolisovaný česnek a špetku mleté papriky. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.

  • 2

    Brambory nakrájíme na kostičky, lečo trochu pokrájíme nahrubo, vložíme do polévky, přisypeme trochu kmínu, soli a pepře. Vaříme asi 20 minut.

  • 3

    Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu