Špenátová terina po švýcarsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 220 g Těstoviny konzumní
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Česnek
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 733 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 639 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 449.6 mg
  • Draslík 915.9 mg
  • Vláknina 6645 mg
  • Vitamín A 6645 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.2 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme těstovinu - drobná kolínka, podle návodu. Uvařená kolínka scedíme, propláchneme čistou horkou vodou a odložíme do mísy, po chvíli je smícháme s nastrouhaným sýrem (Ementál).

  • 2

    Očištěnou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno, v pánvi na másle zpěníme. K cibuli přidáme omytý, pokrájený špenát, pod pokličkou podusíme asi 7-10 minut. Podle chuti špenát osolíme a opepříme. Zakysanou smetanu smícháme s vajíčky, špetkou soli, pepřem, promícháme se špenátem. Ještě dochutíme špetkou muškátového oříšku, znovu promícháme, zakryjeme pokličkou a odstavíme z plotny.

  • 3

    Nádobu na terinu vyložíme alobalem, který vymažeme máslem. Vložíme polovinu uvařených kolínek, na ně poklademe vrstvu špenátu a doložíme zbytkem kolínek. Nádobu uzavřeme, položíme ji do pekáče s vařící vodou, vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 35 minut při 175 °C.

  • 4

    Upečenou těstovinovou terinu odkryjeme, necháme pár minut vychladnout, pak ji vyklopíme na mísu a posypeme nastrouhaným Ementálem. Porce podáváme s čerstvými pokrájenými rajčaty.

Komentáře k receptu