Svíčková se zeleninovým nákypem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brokolice
  • 800 g Hovězí svíčková
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Květák
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1000 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 646 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1261 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 261.7 mg
  • Draslík 1343.6 mg
  • Vláknina 6091.8 mg
  • Vitamín A 6091.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 95.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný květák povaříme v osolené vodě asi 10 minut, rozmixujeme a prolisujeme sítem. Očištěnou brokolici povaříme asi 3 minuty.

  • 2

    Květákové pyré rozmícháme s vejci a smetanou, osolíme, opepříme. Do 4 vymazaných formiček rozdělíme růžičky brokolice, přikryjeme květákovým pyré. Vaříme ve vodní lázni 50-60 minut.

  • 3

    Omyté maso uvaříme ve vývaru doměkka, vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 4

    Ve vodní lázni ušleháme do pěny žloutky, 4 lžíce vývaru, sůl, pepř a citronovou šťávu. Přitom zvolna přiléváme rozpuštěné máslo, nakonec vmícháme estragon.

  • 5

    Plátky svíčkové upravíme na talíře, podáváme se zeleninovým nákypem a připravenou omáčkou.

Komentáře k receptu